Najčešća pitanja i odgovori

Korisnik sam Hrvatskog Telekoma

Nažalost ne, Simpa ponuda prvenstveno je kreirana za korisnike koji imaju potrebu komunicirati s prijateljima u ostalim mrežama.

Simpa korisnici koriste sve prednosti mobilne mreže Hrvatskog Telekoma i velike mreže T-prodajnih mjesta, no tarifa ima drukčiji pristup koji omogućava iznimno povoljno komuniciranje poput razgovora ili poruka prema drugim mrežama. Ostali korisnici bonova Hrvatskog Telekoma povoljnije komuniciraju unutar mreže.

Izbor ovisi o tvojim potrebama što znači ukoliko je češća komunikacija prema ostalim mrežama Simpa je idealan izbor, dok tarife na bonove Hrvatskog Telekoma nastavljaju nuditi pogodnosti za povoljniju komunikaciju unutar mobilne mreže Hrvatskog Telekoma.

Tri su načina:

 • Aktivacijom Simpa SIM kartice iz Simpa paketa ili Simpa Start paketa s mobilnim uređajem
 • Podnošenjem zahtjeva za prijenosom broja u najbližem T-prodajnom mjestu
 • Korisnici bonova Hrvatskog Telekoma postaju Simpa korisnici slanjem SMS sadržaja „A“ na broj 13636 nakon čega u izborniku odaberu „2. Promjena tarife“

Korisnicima bonova Hrvatskog Telekoma za aktivaciju je dostupna tarifa Kreni i ako korisnicima ne odgovara Simpa, moguće je izvršiti promjenu tarife slanjem „A“ na 13636 i odabirom „2. Promjena tarife“.

Cijene i potrošnja

Da, ova tarifa je napravljena baš za korisnike takvog tipa.

Najviši mjesečni iznos kupljenih bonova je 220 kn. Uslugu SMSbon mogu koristiti pretplatnici čiji je korisnički račun aktivan.

Cijena MMS-a u Simpi iznosi 1,99 kuna.

Cijena surfanja iznosi 0,99 kn/MB.

Obračunska jedinica surfanja bez aktivirane neke od podatkovnih opcija je 100 kB, a unutar podatkovnih opcija ovisno o opciji.

Ovisno od bona kojim se nadoplaćuje račun:

 • 25 kn – 90 dana
 • 50 kn – 90 dana
 • 100 kn – 120 dana
 • 200 kn – 180 dana

Aktivnost kartice računa se u odnosu na vrijednosti bona veće vrijednosti, što znači da ako se npr. unutar deset dana Simpa račun obnavlja s bonom vrijednosti 25 i 100 kuna, kartica će vrijediti još 120 dana, onoliko koliko vrijedi bon od 100 kuna.

Simpa nudi bonove od 25, 50,100 i 200 kuna, a dostupni su online i na svim postojećim T-prodajnim mjestima .

Internet

Naravno, jer na Simpi je moguće aktivirati Glanc opcije . Također su dostupne i podatkovne opcije - mjesečne opcije Internet za surfanje bez brige tijekom 30 dana ili dnevna opcija Internet Dan za neograničeno surfanje tijekom 24 sata.

Imamo! Za povoljnije pretraživanje Interneta na raspolaganju su ti mjesečne opcije Internet S, M, L ili XL, a ako želiš surfati puna 24 sata bez ikakvih ograničenja, za tebe je opcija Internet Dan. Više o opcijama provjeri ovdje.

Simpa broj

Simpa SIM kartice kao i ostale kartice na bonove u ponudi Hrvatskog Telekoma vrijede 120 dana od dana isteka vrijednosti bona. Nakon toga broj nije moguće vratiti.

Simpa u inozemstvu

Da, Simpa se može koristiti u roamingu, a cijene su identične kao i u ostalim tarifama za korisnike bonova Hrvatskog Telekoma, a dostupne su u Cjeniku.

Od 15. lipnja 2017. korištenje roaming usluga u zemljama EEA za potrebe povremenih putovanja obračunavat će ti se na temelju domaćih cijena u tarifi ili opciji (nacionalna cijena usluga) na sljedeći način:


 1. ukoliko domaća tarifa/opcija uključuje određenu količinu minuta/SMS-ova/MB-a prema ostalim mobilnim mrežama u RH, troše se te minute/SMS/MB-i;
 2. ukoliko domaća tarifa/opcija ne uključuje određenu količinu minuta/SMS-ova/MB-a prema ostalim mobilnim mrežama u RH, ili su sve minute/SMS-ovi/MB-i prema ostalim mobilnim mrežama u RH u tarifi/opciji potrošeni naplaćuje se „cijena poziva/SMS-ova/MB-a prema ostalim mobilnim mrežama u RH" koja vrijedi za aktiviranu domaću tarifu/opciju;
 3. ako se u okviru domaće tarife/opcije naplaćuje naknada za uspostavu poziva prema ostalim mobilnim mrežama u RH, ista će se naplaćivati i u EEA roamingu;
 4. primjenjuju se obračunske jedinice koje vrijede u okviru domaće tarife/opcije;
 5. u slučaju različitih cijena poziva/SMS-ova/MB-a ovisno o dobu dana (peak/off peak vremena) prema ostalim mobilnim mrežama u RH primjenjuje se vremenska zona u mreži HT-a.

Cijene su identične kao i u ostalim tarifama za korisnike bonova Hrvatskog Telekoma, a dostupne su u Cjeniku.

Ako putuješ u neku od zemalja koja nije u EEA, izaberi roaming opciju za surfanje s 200 MB. Za aktivaciju pošalji poruku sadržaja A na broj 13636. Odaberi "Aktivacija opcije" te redni broj pored opcije koju želiš.


 • Naknada 79,00 kn
 • Trajanje 7 dana
 • Uključeni promet 200 MB

Cijene usluga u inozemstvu nakon potrošenih MB uključenih u naknadu opcije naplaćuje se sukladno standardnom cjeniku.


Uvjeti korištenja Travel & Surf 200 MB opcije

Afganistan, Albanija, Andora, Argentina, Armenia, Australija, Austrija, Azerbajdžan, Bahrein, Barbados, Belgija, BiH, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Čile, D. R. Kongo, Danska, Egipat, Ekvador, Estonija, Filipini, Finska, Francuska, Gibraltar, Grčka, Gruzija, Gvatemala, Hong Kong, Indija, Indonezija, Irak, Iran, Irska, Island, Italija, Izrael, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Južnoafrička Republika, Kambodža, Kanada, Katar, Kazakhstan, Kenija, Kina, Kolumbija, Kosovo, Kostarika, Kuvajt, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Malezija, Malta, Meksiko, Moldavija, Monako, Mongolia, Nigeria, Nikaragva, Nizozemska, Norveška, Novi Zeland, Njemačka, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Poljska, Portoriko, Portugal, Rumunjska, Rusija, SAD, Salvador, San Marino, Saudijska Arabija, Singapur, Sjeverni Cipar, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Šri Lanka, Švedska, Švicarska, Tajland, Tajvan, Turkmenistan, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Urugvaj, Vatikan

Korisnici koji u Republici Hrvatskoj borave često u pograničnim područjima mogu ponekad imati i roaming troškove ako im se mobitel ili korišteni uređaj sam spoji na mrežu stranog operatora, koji ima domet i unutar granica RH.


Kako bi izbjegli takve situacije, jednostavno na svom uređaju odaberi ručno mrežu HT HR, umjesto opcije automatskog traženja mreže. Način ručnog odabira mreže ovisi o mobilnom uređaju i uputstvima koji si dobio uz kupljeni uređaj.

Od 01.07.2013. regulatorno ograničenje internet potrošnje u inozemstvu iznosi 474 kn.Ukoliko ti je potrebno neograničeno korištenje interneta u inozemstvu, možeš besplatno povećati ili ukinuti ograničenje na slijedeće načine:


 • Nazovi broj *136# i prati daljnje upute (besplatno za pozive iz inozemstva)
 • Pošalji SMS poruku sadržaja "A" na 13636

Kada dosegneš 80% i 100% potrošnje odabranog ograničenja internet potrošnje u inozemstvu poslat ćemo ti obavijest SMS porukom

U cilju sprječavanja zlouporabe ili prekomjerne uporabe Hrvatski Telekom može primijeniti politiku pravedne uporabe na potrošnju roaming usluga u zemljama EEA.


Mjere koje se pri tome mogu primijeniti su sljedeće:


 1. zahtjev za dodatnim dokazom o uobičajenom boravištu u RH ili drugim stabilnim vezama s RH, a koji nije predviđen Općim uvjetima poslovanja Hrvatskog Telekoma d.d. za pružanje usluga u javnoj pokretnoj komunikacijskoj mreži (Mobilne usluge Hrvatskog Telekoma) ili drugim posebnim uvjetima i/ili specifikacijama za mobilne usluge Hrvatskog Telekoma;
 2. u pojedinim domaćim tarifama/opcijama koje uključuju određenu količinu internet prometa može se odrediti minimalna količina internet prometa koja će korisnicima biti dostupna u roamingu u EEA bez dodatne roaming naknade;
 3. primjena mehanizma kontrole radi utvrđivanja koristi li pojedini korisnik pretežito usluge u pokretnoj mreži Hrvatskog Telekoma ili one u roamingu u EEA i je li pri tome korisnik uglavnom bio prijavljeni u pokretnoj mreži Hrvatskog Telekoma ili u roamingu u EEA. Ukoliko se utvrdi da je pojedini korisnik u prethodnom promatranom razdoblju, koje nije kraće od 4 mjeseca, pretežito koristio pojedinu uslugu u roamingu u EEA i uglavnom bio prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u EEA, Hrvatski Telekom može tom korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe regulirane roaming usluge u EEA. Ukoliko nakon 15 dana od poslane obavijesti korisnik u promatranom razdoblju i dalje zadrži pretežito korištenje te usluge u roamingu u EEA, pri čemu je i dalje uglavnom prijavljen u roamingu u mrežama drugih operatora u EEA, Hrvatski Telekom može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje te usluge;
 4. kao dodatan mehanizam kontrole rizika zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga može se pratiti postoji li dugotrajna neaktivnost određene SIM kartice/eSIM profila povezane uglavnom ili isključivo s uporabom u roamingu, odnosno postoji li pretplata i uzastopna uporaba više SIM kartica/eSIM profila od strane istog korisnika u roamingu. Ukoliko se u promatranom razdoblju za pojedinog korisnika utvrdi postojanje pokazatelja navedenih u ovoj točki, Hrvatski Telekom može tom korisniku poslati upozorenje o utvrđenom obrascu ponašanja koje upućuje na rizik zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga u EEA. Ukoliko i nakon 15 dana od poslane obavijesti pokazatelji korištenja usluga HT-a ukazuju na rizike zlouporabe ili prekomjerne uporabe roaming usluga u EEA Hrvatski Telekom može u slučaju tog korisnika primijeniti dodatnu roaming naknadu na daljnje korištenje roaming usluga u EEA.

U slučaju primjene dodatne roaming naknade ista se naplaćuje povrh nacionlane cijene usluga i iznosi: 0,29 kn za odlazni poziv unutar EEA, 0,09 kn za SMS i 0,07 kn/MB. Pri tome maksimalni iznosi koji se mogu naplatiti za usluge na području EEA iznositi će od 1,76 kn za odlazni poziv, 0,55 kn za SMS, i 1,86 kn/MB. Dolazni poziv na području EEA se ne naplaćuje. Obračunske jedinice u EEA u slučaju naplate dodatne roaming nakande su: odlazni poziv 30 sekundi prva minuta, kasnije 1 sekunda, dolazni poziv 1 sekunda, prijenos podataka 1 kilobajt. Dolazni poziv na području EEA se ne naplaćuje.

 • 112 – hitne službe u svim zemljama EU
 • 00385 98 159 000 – korisnička podrška za pozive iz inozemstva

Poziv prema Govornoj pošti na brojeve:


 • +385981511
 • 00385981511
 • 1511
 • +385991511
 • 00385991511

Iz roaminga naplaćuje se kao roaming poziv sukladno cjeniku, a preusmjeravanje na pretinac govorne pošte je potpuno besplatno.

Simpa paket

Simpa paket se može kupiti online i na svim T-prodajnim mjestima.

Cijena Simpa start paketa je 20 kuna, a cijena Simpa start paketa s mobilnim uređajem ovisi o uređaju koji se odabere iz posebne ponude za Simpu. Detaljnije pogledajte na Simpa start paketima.

Simpa start paket sastoji se od korisničke kartice s uključenih 20 kn na računu, PIN i PUK brojeva te uputa za upotrebu.

Uređaji

Da, trenutno Simpa nudi više različitih modela telefona po cijenama već od 298 kn. Kupnjom Simpa paketa registrirani korisnici mogu ostvariti do 598 kuna na računu nakon redovnih nadoplata.

Simpa će uvijek nastojati nuditi izbor mobilnih telefona koji će zadovoljiti različite potrebe, od onih koji žele samo telefonirati i slati SMS-ove do onih koji žele odlično iskustvo mobilnog surfanja. Aktualnu ponudu uređaja može se vidjeti u Ponudi Simpa telefona.

Da, detalji se nalaze na stranici Simpa Usluge.

Simpa korisnici kojima je proteklo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja, mogu podnijeti zahtjev za otključavanjem uređaja. Prilikom podnošenja zahtjeva korisnici trebaju priložiti račun o kupnji mobilnog uređaja. Otključavanje se vrši bez plaćanja dodatne naknade u roku od 15 dana od službenog zaprimanja zahtjeva.


Otključavanje uređaja mogu zatražiti e-mailom na adresu tehnicka.podrska@t.ht.hr ili u najbližem T-Centru.


Pogledajte detaljne upute za otključavanje pojedinih uređaja (PDF).

Podrška

Broj Simpa korisničke službe je 0800 9000 i svi pozivi prema tom broju za Simpa korisnike su besplatni.

Da, Simpa posjeduje facebook korisnički račun na kojem se može zatražiti pomoć, a dostupan je na http://www.facebook.com/simpa.stimasvima.

Besplatni Facebook

Facebook Zero je tekstualna verzija standarnog mobilnog Facebooka, što znači da na toj stranici možeš putem mobilnog telefona besplatno pregledavati, ažurirati statuse, slati i čitati poruke, novosti, tekstove, uglavnom samo tekstualni sadržaj i to sve bez naknade za promet napravljen unutar Republike Hrvatske.

Po važećem cjeniku Simpa tarife za podatkovni promet.

Potrebno je da Simpa račun bude pozitivan, odnosno da bude više od 0 kn na računu.

Pregled drugih profila se ne naplaćuje ukoliko se pregledava samo tekstualni sadržaj i to putem Facebook Zero stranice:


 • 0.facebook.com
 • O.facebook.com
 • o.facebook.com
 • zero.facebook.com

MB se ne troše prilikom korištenja Facebook Zero. Kako bi se ispravno otvorila stranica, potrebno je u adresnu traku upisati jednu od adresa:


 • 0.facebook.com
 • O.facebook.com
 • o.facebook.com
 • zero.facebook.com

Facebook Zero usluga je besplatna samo unutar Hrvatske, a korištenje u roamingu naplatit će se prema važećem cjeniku.

Ako još uvijek koristiš Prejaku - bez brige. #Samojako i dalje

Ako si do sada imao Prejaku opciju – ne brini – i dalje je možeš koristiti kako ti srce poželi. Aktiviraš je jednostavno - pošalji SMS sadržaja PREJAKA (ili A) na broj 13636 i slijedi korake.

Sa Simpa Prejakom opcijom za 50 kn mjesečno dobivaš 1000 minuta i neograničene SMS poruke prema svima te 1 GB za surfanje u hodu. Navedeno vrijedi samo za korištenje unutar Hrvatske.

Potrebno je da Simpa račun bude pozitivan, odnosno da bude više od 0 kn na računu.

Prednosti Prejake opcije traju 30 dana od aktivacije nakon čega će se ona automatski obnoviti o čemu ćemo te podsjetiti SMS-om. Možeš aktivirati novu Prejaku opciju i prije isteka postojeće, pri čemu dobivaš novih 1000 minuta, 1 GB i neograničen broj SMS-a na raspolaganju (nepotrošene minute i megabajti iz prethodne Prejake opcije se brišu).

Istovremeno možeš imati aktivirano nekoliko različitih opcija i(ili) promocija. Na primjer, Prejaku opciju i Internet opciju ili neku drugu kombinaciju opcija (iznimka: Prejaka opcija se ne može kombinirati s Glanc i Zmajskim opcijama). U tom slučaju se minute, SMS poruke i MB troše ovim redoslijedom:


 1. MB iz opcije Internet Dan
 2. MB, MIN i SMS iz Prejake opcije
 3. MB, MIN i SMS iz ostalih opcija
 4. kad potrošiš sve opcije, trošiš kune sa svog računa prema Simpa tarifi.

Ako još uvijek koristiš Zmajske opcije - ne brini i dalje su ti dostupne.

Kod Zmajinih opcija ne moraš unaprijed odrediti koliko ćeš potrošiti na MB, MIN ili SMS već slobodno koristiš svoj mobitel kako god ti dođe, a količine potrošenih usluga će se oduzimati od ukupne količine megabajta, minuta i poruka

Recimo, ako aktiviraš mjesečnu Zmajsku opciju i najviše voliš surfati, trošiš megabajte, a ako više voliš razgovarati, jednostavno trošiš minute… sve dok ukupan zbroj ne prelazi 5.000. Na primjer, možeš poslati 500 poruka, surfati uz 3.500 megabajta i pričati 1000 minuta – što zbrojeno ne prelazi 5.000.

Za aktivaciju Zmajskih opcija pošalji SMS poruku s ključnom riječi (MJESECNA, ZMAJIC, ZMAJCIC ili TJEDNA) na broj 13636. Ili aktiviraj online na portalu Moja Simpa.

Potrebno je da Simpa račun bude pozitivan, odnosno da bude više od 0 kn na računu.

Mjesečne opcije (Zmajska, Zmajić i Zmajčić) traju 30 dana od aktivacije, a Tjedna Zmajska opcija traje 7 dana. Ako ne potrošiš ukupne megabajte, minute i poruke iz Zmajinih opcija, preostala količina ti se neće prenijeti kad sljedeći put aktiviraš opciju. Stoga, bez milosti prži sve te megabajte, minute i poruke. Ili ih prebaci frendu uz Prebaci Zmaju. P.S. ovo je dostupno samo na Mjesečnoj Zmajskoj opciji.

Kad potrošiš ukupne megabajte, minute i poruke iz Zmajinih opcija, daljnje korištenje će ti se naplaćivati prema Simpa tarifi ili iz drugih opcija, ako su ti aktivne. Ili jednostavno aktiviraj novu opciju.

Zmajske opcije možeš kombinirati i s drugim Simpa tarifnim opcijama (osim s Prejakom i Glanc opcijama), pri čemu vrijedi sljedeći prioritet potrošnje:


 1. MB+MIN+SMS koji imaš na računu od usluge Prebaci Zmaju
 2. MB iz opcije Internet Dan
 3. MB+MIN+SMS iz Zmajskih opcija
 4. MB, MIN i SMS iz ostalih opcija
 5. kad potrošiš sve opcije, trošiš kune sa svog računa prema Simpa tarifi.

Upravljanje opcijama

Upravljanje Opcijama - Provjera stanja računa

Nisi našao/la odgovor na svoje pitanje?
Nazovi nas na besplatni telefon 08009000

Prijavi se Simpa brojem!