Da ne presušiš s megabajtima, minutama i porukama

Najnovije glanc opcije daju ti još više svega po glanc cijenama. Sve što ne potrošiš automatski seli u sljedeći mjesec, a možeš biti široke ruke i prebaciti nekome.

Ako trebaš poguranac do sljedeće aktivacije - posluži se dodatnim opcijama koje će te za malo kuna odvesti do sljedećeg mjeseca.

I još jedna dobra vijest za sve koji puno pričaju - sada imaš i opciju koja će te riješiti naknade uspostave poziva. Simpa, zar ne?

Opcije za tebe: mjesečne i jedna tjedna

Glancaj cijeli mjesec ili samo sedam dana uz puno megabajta, minuta i poruka uz obračunsku jedinicu 1 sekundu za minute, odnosno 10 kb za internet. Aktiviraj kad ti zatreba na MojaSimpa.hr ili pošalji ključnu riječ opcije na 13636.

za aktivaciju pošalji SMS
veliki
na 13636

za aktivaciju pošalji SMS
srednji
na 13636

za aktivaciju pošalji SMS
mali
na 13636

za aktivaciju pošalji SMS
najmanji
na 13636

za aktivaciju pošalji SMS
tjedni
na 13636

Smeta te naknada za uspostavu poziva? Prekriži ju uz opciju GLANC BEZ USPOSTAVE.

Bez uspostave

za aktivaciju pošalji SMS bez uspostave na 13636

Aktiviraj na MojaSimpa.hr
Aktiviraj

ili pošalji SMS
MJESECNA

na 13636

Aktiviraj

ili pošalji SMS
ZMAJIC

na 13636

Aktiviraj

ili pošalji SMS
ZMAJCIC

na 13636

Aktiviraj

ili pošalji SMS
TJEDNA

na 13636

Dodatne opcije

U slučaju da trebaš podebljati megabajte, minute ili poruke možeš aktivirati i extraglanc opcije koje će ti omogućiti da izguraš do kraja mjeseca bez da aktiviraš novu Glanc opciju.

za aktivaciju
pošalji SMS
internet
na 13636

za aktivaciju
pošalji SMS
minute
na 13636

za aktivaciju
pošalji SMS
SMS
na 13636

Detaljnije o GLANC opcijama

Što su Glanc opcije?

Nakon Zmajskih, stigle su nam skroz nove i sjajne Glanc opcije. U ponudi su četiri mjesečne i jedna tjedna opcija s točno određenom količinom megabajta, minuta i poruka u kojima dobivaš još više svega nego ikada prije.

Kako ih aktivirati?

Za aktivaciju Glanc opcija pošalji SMS poruku s ključnom riječi (VELIKI, SREDNJI, MALI, NAJMANJI, ili TJEDNI) na broj 13636. Ili ih jednostavno aktiviraj online na portalu Moja Simpa ili još bolje skini aplikaciju Moja Simpa na ovom linku.

Koliko dugo traju?

Mjesečni Glancevi (VELIKI, SREDNJI, MALI i NAJMANJI) traju 30 dana od aktivacije.
TJEDNI Glanc traje, wait for it, 7 dana. :)

Nakon isteka opcije ona će se automatski obnoviti ako imaš dovoljan iznos na svom računu. O tome ćemo te podsjetiti SMS-om. Možeš aktivirati i novu mjesečnu ili tjednu Glanc opciju i prije isteka postojeće, pri čemu dobivaš nove megabajte, minute i poruke, ALI u tom slučaju nepotrošene minute i megabajti iz prethodne Glanc opcije se brišu.

Što ako ne mogu potrošiti sve odjednom?

Zapakirat ćemo ti za sljedeći mjesec. Drugim riječima - ono što ti ostane nepotrošeno iz jedne Glanc opcije, automatski se prebacuje u sljedeći mjesec pod uvjetom da ti se aktivirala nova Glanc opcija. Maksimalno možeš imati dvostruku količinu megabajta, minuta i poruka. Trećim riječima - sadržaj iz prvog mjeseca neće dospjeti u treći mjesec korištenja Glanc opcije.

Što ako nekome zatreba MB ili dva?

Prebaci što god želiš - megabajte, minute ili poruke frendu, frendici, mami ili tati… kome god poželiš dokle god je Simpa korisnik uz Prebaci Glanc

Što ako sve potrošim prije isteka opcije?

Kad potrošiš ukupne megabajte, minute i poruke iz Glanc opcija, daljnje korištenje će ti se naplaćivati prema Simpa tarifi ili iz drugih opcija, ako su ti aktivne. Naravno, možeš i aktivirati novu mjesečnu ili tjednu Glanc opciju ili EXTRAglanc opciju koja će ti pomoći da izguraš do kraja mjeseca.

Kako se troše uz druge opcije?

Glanc opcije možeš kombinirati i s drugim Simpa opcijama (osim s Prejakom i Zmajskom opcijom), pri čemu vrijedi sljedeći prioritet potrošnje:

 1. MB, MIN, SMS koji imaš na računu od usluge Prebaci Glanc
 2. MB iz opcije Internet Dan
 3. MB, MIN, SMS iz Glanc opcija
 4. MB, MIN i SMS iz ostalih opcija
 5. potrošiš sve opcije, trošiš kune sa svog računa prema Simpa tarifi.

Obračunske jedinice?

Obračunske jedinice su postale još manje pa sada iznose 1 sekundu za razgovore i 10 kB za Internet.

Kad sam u roamingu?

Glanc opcije pričaju strane jezike! Slobodno se zaputi u sve zemlje EEA (EU + ISLAND, NORVEŠKA i LIHTENŠTAJN) i glancaj kao da si doma.

Tehnički govoreći, za korištenje opcija izvan RH primjenjuju se pravila roaming regulacija unutar EEA. Veliki Glanc u tom slučaju ima internetski promet ograničen na 2667,67 MB, a Tjedni Glanc i Extraglanc internet na 685,68 MB (decimale su nam simpa).

Stanje?

Stanje potrošnje provjeri slanjem SMS-a STANJE na broj 13230.

Brzina interneta?

Brzo. U brojkama to zvuči ovako: 4G mreža, 75 Mbit/s download, 50 Mbit/s upload.
Treba ti kompatibilan 4G uređaj na području koje je pokriveno 4G signalom, brzina ovisi o opterećenosti mreže i jačini signala.

NISMO POKRILI NEKO PITANJE?

Slobodno nam javi na info@simpa.hr

Ako još uvijek koristiš Prejaku - bez brige. #Samojako i dalje.

Kome je dostupna Prejaka opcija?

Ako si do sada imao Prejaku opciju – ne brini – i dalje je možeš koristiti kako ti srce poželi. Aktiviraš je jednostavno - pošalji SMS sadržaja PREJAKA (ili A) na broj 13636 i slijedi korake.

Što je Prejaka opcija i kako funkcionira?

Sa Simpa Prejakom opcijom za 50 kn mjesečno dobivaš 1000 minuta i neograničene SMS poruke prema svima te 1 GB za surfanje u hodu. Navedeno vrijedi samo za korištenje unutar Hrvatske.

Koliko dugo traje?

Prednosti Prejake opcije traju 30 dana od aktivacije nakon čega će se ona automatski obnoviti o čemu ćemo te podsjetiti SMS-om. Možeš aktivirati novu Prejaku opciju i prije isteka postojeće, pri čemu dobivaš novih 1000 minuta, 1 GB i neograničen broj SMS-a na raspolaganju (nepotrošene minute i megabajti iz prethodne Prejake opcije se brišu).

Kako se troši uz druge opcije?

Istovremeno možeš imati aktivirano nekoliko različitih opcija i(ili) promocija. Na primjer, Prejaku opciju i Internet opciju ili neku drugu kombinaciju opcija (iznimka: Prejaka opcija se ne može kombinirati s Glanc i Zmajskim opcijama). U tom slučaju se minute, SMS poruke i MB troše ovim redoslijedom:

 1. MB iz opcije Internet Dan
 2. MB, MIN i SMS iz Prejake opcije
 3. MB, MIN i SMS iz ostalih opcija
 4. kad potrošiš sve opcije, trošiš kune sa svog računa prema Simpa tarifi.

Ako još uvijek koristiš Zmajske opcije - ne brini i dalje su ti dostupne.

Što su Zmajske opcije i kako funkcioniraju?

Kod Zmajinih opcija ne moraš unaprijed odrediti koliko ćeš potrošiti na MB, MIN ili SMS već slobodno koristiš svoj mobitel kako god ti dođe, a količine potrošenih usluga će se oduzimati od ukupne količine megabajta, minuta i poruka.

Recimo, ako aktiviraš mjesečnu Zmajsku opciju i najviše voliš surfati, trošiš megabajte, a ako više voliš razgovarati, jednostavno trošiš minute… sve dok ukupan zbroj ne prelazi 5.000. Na primjer, možeš poslati 500 poruka, surfati uz 3.500 megabajta i pričati 1000 minuta – što zbrojeno ne prelazi 5.000.

Kako ih aktivirati?

Za aktivaciju Zmajskih opcija pošalji SMS poruku s ključnom riječi (MJESECNA, ZMAJIC, ZMAJCIC ili TJEDNA) na broj 13636. Ili aktiviraj online na portalu Moja Simpa.

Koliko dugo traju?

Mjesečne opcije (Zmajska, Zmajić i Zmajčić) traju 30 dana od aktivacije, a Tjedna Zmajska opcija traje 7 dana. Ako ne potrošiš ukupne megabajte, minute i poruke iz Zmajinih opcija, preostala količina ti se neće prenijeti kad sljedeći put aktiviraš opciju. Stoga, bez milosti prži sve te megabajte, minute i poruke. Ili ih prebaci frendu uz Prebaci Zmaju. P.S. ovo je dostupno samo na Mjesečnoj Zmajskoj opciji.

Kad potrošiš ukupne megabajte, minute i poruke iz Zmajinih opcija, daljnje korištenje će ti se naplaćivati prema Simpa tarifi ili iz drugih opcija, ako su ti aktivne. Ili jednostavno aktiviraj novu opciju.

Kako se troše uz druge opcije?

Zmajske opcije možeš kombinirati i s drugim Simpa tarifnim opcijama (osim s Prejakom i Glanc opcijama), pri čemu vrijedi sljedeći prioritet potrošnje:

 1. MB+MIN+SMS koji imaš na računu od usluge Prebaci Zmaju
 2. MB iz opcije Internet Dan
 3. MB+MIN+SMS iz Zmajskih opcija
 4. MB, MIN i SMS iz ostalih opcija
 5. kad potrošiš sve opcije, trošiš kune sa svog računa prema Simpa tarifi.