SMSparking

Plaćaj parkiranje SMS-om i parkiraj se bez živciranja!

Od 1.4.2014. broj usluge SMSparking se promijenio. Dodaj 700 ispred postojećeg broja za Zagreb (npr. 700101), a za ostale gradove 70 (npr. 708200).

Odaberi grad u kojem plaćaš parkiranje i saznaj potrebne kodove:

 • 0. zona: 8400
 • 1. zona: 8400
 • 2. zona: 8402
 • 3. zona: 8403
 • 4. zona: 8404

Kako platiti parking SMS-om?

Jednostavno! Plaćaš parkiranje tako da putem SMS-a pošalješ registracijsku oznaku vozila bez razmaka, interpunkcija i hrvatskih znakova na broj parkirne zone u kojoj se nalaziš (ČĆĐŠŽ pretvori u CCDSZ) . Brojeve parkirne zone možeš pročitati i na najbližem parkirnom automatu.

 • Prima: 700101

  ZG999BJ

Vrlo brzo primit ćeš SMS poruku s potvrdom i podacima o plaćenom parkiranju. Poruku s potvrdom parkiranja potrebno je sačuvati za vrijeme trajanja parkiranja jer ona služi kao dokaz o plaćenom parkiranju.

 • Od: SMSparking

  Kupili ste parkiru kartu za vozilo ZG999BJ, Zagreb zona 1 (12,00 kn) do 12:59, 23.03.11. Vaš pin je: 1234567890 Sacuvajte ovu poruku.

Produženje parkiranja

5 do 10 minuta prije isteka parkiranja bit ćeš obaviješten SMS porukom. Ukoliko to vremensko ograničenje parkiranja u parkirnoj zoni dopušta, možeš produžiti parkiranje svog vozila za jedan sat tako da pošalješ SMS sadržaja * ili ponovno upišeš registracijsku oznaku na broj odgovarajuće parkirne zone. Nakon što istekne maksimalno dopušteno vrijeme parkiranja, sljedećih 15 minuta ne možeš platiti parkiranje ovom uslugom.

Provjera statusa

Postupak uporabe SMSparking usluge jednak je za sve gradove. U svakom trenutku možeš saznati status svog parkiranja tako da pošalješ SMS poruku sadržaja ? na adresu odgovarajuće zone. Ukoliko su s tvog telefona plaćena parkiranja za više vozila, dobit ćeš status zadnjega aktivnog.

Cijena usluge

Cijena se sastoji od naknade za platnu uslugu 0,65 kn + cijene parkirne karte (uključuje PDV i ovisi o zoni). Cijene parkirnih karata, zone, radno vrijeme i vremenska ograničenja utvrdila su gradska poglavarstva, a za naplatu su odgovorne gradske parking-tvrtke. Dolazne SMS poruke se ne naplaćuju.

Plaćanje parkiranja SMS-om u javnim garažama

Prilikom ulaska u garažu, uzmi parkirnu karticu iz ulaznog automata. Na kartici je ispisan serijski broj kartice i upute za plaćanje putem SMS poruke.

 • Prije izlaska iz garaže, kao tekst SMS poruke ukucaj serijski broj kartice i pošalji na broj garaže. SMS poruku pošalji prilikom povratka u svoj automobil, kako čekanje na naplatnoj rampi bilo izbjegnuto.

  Prima: 708080

  1234567

 • Primit ćeš SMS poruku koja će sadržavati plaćeni iznos parkiranja, vrijeme do kada je potrebno izaći iz garaže i jedinstveni PIN za slučaj reklamacije.

  Od: SMSparking

  Kupili ste parkiru kartu za vozilo ZG999BJ, Zagreb zona 1 (12,00 kn) do 12:59, 23.03.11. Vaš pin je: 1234567890 Sačuvajte ovu poruku.

Ukoliko povratna SMS poruka kao potvrda o plaćenom parkiranju nije stigla u roku od 2 minute, plaćanje uslugom SMSparking nije uspjelo. Tvoj račun neće se teretiti ni u slučaju nemogućnosti završetka transakcije već ćeš primiti SMS poruku kao obavijest o neuspjelom plaćanju, a tom porukom bit će poništena svaka prethodna poruka.

Kako bi se na izlazu iz garaže otvorila rampa potrebno je parkirnu karticu staviti u automat. Ukoliko ne izađeš iz garaže u predviđenom vremenu (15 minuta), o tome ćeš biti obaviješten SMS porukom, a preostali iznos možeš platiti u gotovini.

Cijena usluge

Cijena SMSparking usluge u garaži za Simpa korisnike se sastoji od naknade za platnu uslugu 0,65 kn + cijena parkiranja koja se naplaćuje prema važećem cjeniku garaže. Dolazne SMS poruke se ne naplaćuju. Maksimalni iznos kojim možeš platiti parkiranje u garažama jednom SMS porukom je 100 kuna. Produženje parkiranja u garaži za istu parkirnu karticu nije moguće ovom uslugom. Jednim SMS-om možeš kupiti jedan sat parkiranja, a u jednom satu možeš kupiti do dvije parkirne karte. Mjesečno za usluge mikro plaćanja kao što je SMSparking možeš potrošiti do 500 kuna. U cijene je uključen PDV.